2 u 30
Duur
Jan – Dec
Datum

Uniek, spannend en een fantastisch uitzicht!

De dakwandeling begint met een korte inleiding van de veilgheidsprocedures. Vervolgens neem ik jullie mee naar de zolder van het allereerste parlementsgebouw waar julie voorzien worden van een harnas en een helm. Spullen en tassen worden veilig opgeborgen. Via het zolderluik kan het avontuur dan beginnen. Deze twee met elkaar verbonden daken zijn een uitstekend uitgangspunt om de verschillende eilanden van Stockholm van op 43 meter hoogte te bewonderen. Via loopbruggen die goed verankerd zijn in een beveiligingssysteem gaan we rond . Tijdens de korte wandeling zijn er 3 verschillende haltes waar jullie op een ludieke manier de geschiedenis van deze prachtige hoofdstad te horen krijgen. Een uitstekende tour om unieke foto’s te maken .
Voor of na de dakwandeling maken we een stadswandeling in het oudste gedeelte en hart van de stad: gamla stan. De oude stad ligt op het eiland Stadsholmen en ligt vlak naast Riddarholmen, het eiland waar de dakwandeling wordt gedaan.

We slenteren langs kronkelige straatjes die ons doen herinneren aan de geboorte van Stockholm. We passeren het smalste steegje, de oudste poort en de eerste hoerenbuurt. We verdiepen ons in het middeleeuwse Stockholm en bewonderen de typische gevels die charme geven aan dit beschermde oude stadsgedeelte. Door de strategische ligging van dit eiland werd hier al in de 13de eeuw een kasteel gebouwd. Op dezelfde plaats pronkt hier nu het koninklijke paleis. We eindigen de wandeling op Stortorget, het kleurrijke en levendige marktplein met tal van restaurantjes, koffiehuizen en één van de beste bakkerijen in Stockholm.

2 u 30
3500sek (2 personen)
6950 sek (3-10 personen)
op aanvraag 07:00 – 21:00
Riddarholmen, Birger Jarls torg – aan het standbeeld van Birger Jarl
Gamla Stan, Stortorget
Eindpunt kan op afspraak ook aangepast worden

 

Additional information

Antal personen2 personen, 3-10 personen