2 u 30
Duur
Jan – Dec
Datum

Livrustkammaren is het oudste museum van Stockholm. Dit kleine maar indrukwekkend museum ligt vlakbij het koninklijke paleis en huist originele parels.

Het is één van mijn favoriete musea omwille van zijn echtheid. Wisten jullie dat je koning Gustav Adolphus ´ ondergoed versierd met kant staat tentoongesteld? Het is zelfs van de dag toen hij werd verslagen in Lutzen op 6 november 1632. Zijn strijdhengst Streiff werd terug tot leven gebracht in dit museum. De kogel, en de door het schot geperforeerde mantel van teaterkoning Gustav III zijn bewaard gebleven sinds vrijdag 16 maart 1792. Harnassen, kledij, en de grootst bewaren collectie van oude koetsen om maar enkele voorbeelden te geven.

Aangezien Livrustkammaren in de oude stad ligt begint de wandeling onmiddelijk na het museumbezoek.

We slenteren langs kronkelige straatjes die ons doen herinneren aan de geboorte van Stockholm. We passeren het smalste steegje, de oudste poort en de eerste hoerenbuurt. We verdiepen ons in het middeleeuwse Stockholm en bewonderen de typische gevels die charme geven aan dit beschermde oude stadsgedeelte. Door de strategische ligging van dit eiland werd hier al in de 13de eeuw een kasteel gebouwd. Op dezelfde plaats pronkt hier nu het koninklijke paleis. We eindigen de wandeling op Stortorget, het kleurrijke en levendige marktplein met tal van restaurantjes, koffiehuizen en één van de beste bakkerijen in Stockholm.

2u30
ervaren lokale gids : 2320 sek (2- 16 personen)

+ Livrusttkammeren : gratis

maandag gesloten
Gamla stan, Slottsbacken , Obelisken – de obelisk gelegen op de paleisheuvel
Gamla stan, Stortorget