1 u 30
Duur
Jan – Dec
Datum

Zelden is het stadhuis één van de eerste dingen die je bezoekt als je voor de eerste keer een stad verkent. Het stadhuis van Stockholm is definitief een uitzondering op de regel. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Deze architectonische parel, gebouwd uit 8 miljoen bakstenen is al zeer fotogeniek vanuit de binnentuin en grenst aan de oever van het Mälarmeer.
Verken samen met mij de spectaculaire Raadzaal, de schitterend versierde zalen, de Blauwe en Gouden Zaal met zijn 18 miljoen mozaïekstukjes die de geschiedenis van Zweden weerspiegelen. Hier vindt jaarlijks op 10 december het wereldbefaamde Nobelbanket en feest plaats. 1300 genodigden genieten dan van een tot op het allerlaatste moment geheimgehouden diner. De afwas na dit feestje duurt zo een 25 dagen!

Wisten jullie dat je voor het luttele bedrag van 500 sek hier in het huwelijksbootje kan treden? Onder ons gezegd en niet gezwegen is deze ceremonie voltooid in een paar minuten. Maar toch ?! Vergeet wel niet op tijd te boeken want de wachtlijst is lang.

1u30
ervaren lokale gids : 1740 sek (2- 16 personen)
+ Stadhuis 110 sek per person
kinderen 0-11 jaar : gratis
jongeren 12-19 jaar : 50 sek per persoon
65+ : 90 sek
op aanvraag : 08:30 – 15:30 als er geen evenementen plaatsvinden
Kungsholmen , Stadshusbron
Kungsholmen , Stadshusbron