3 u
Duur
Jan – Dec
Datum

We beginnen met een bezoek aan het stadhuis gelegen op het eiland Kungsholmen.

Zelden is het stadhuis één van de eerste dingen die je bezoekt als je voor de eerste keer een stad verkent. Het stadhuis van Stockholm is definitief een uitzondering op de regel. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Deze architectonische parel, gebouwd uit 8 miljoen bakstenen is al zeer fotogeniek vanuit de binnentuin en grenst aan de oever van het Mälarmeer.
Verken samen met mij de spectaculaire Raadzaal, de schitterend versierde zalen, de Blauwe en Gouden Zaal met zijn 18 miljoen mozaïekstukjes die de geschiedenis van Zweden weerspiegelen. Hier vindt jaarlijks op 10 december het wereldbefaamde Nobelbanket en feest plaats. 1300 genodigden genieten dan van een tot op het allerlaatste moment geheimgehouden diner. De afwas na dit feestje duurt zo een 25 dagen!

Wisten jullie dat je voor het luttele bedrag van 500 sek hier in het huwelijksbootje kan treden? Onder ons gezegd en niet gezwegen is deze ceremonie voltooid in een paar minuten. Maar toch ?! Vergeet wel niet op tijd te boeken want de wachtlijst is lang.

Na dit begeleide bezoek wandelen we verder naar de oude stad, Gamla Stan genoemd. Na een 15 -20 tal minuutjes belanden we in dit oudste stadsgedeelte .

We slenteren langs kronkelige straatjes die ons doen herinneren aan de geboorte van Stockholm. We passeren het smalste steegje, de oudste poort en de eerste hoerenbuurt. We verdiepen ons in het middeleeuwse Stockholm en bewonderen de typische gevels die charme geven aan dit beschermde oude stadsgedeelte. Door de strategische ligging van dit eiland werd hier al in de 13de eeuw een kasteel gebouwd. Op dezelfde plaats pronkt hier nu het koninklijke paleis. We eindigen de wandeling op Stortorget, het kleurrijke en levendige marktplein met tal van restaurantjes, koffiehuizen en één van de beste bakkerijen in Stockholm.

3u
ervaren lokale gids : 2320 sek (max 16 personen)

+ Stadhuis 110 sek per person
kinderen 0-11 jaar : gratis
jongeren 12-19 jaar : 50 sek per persoon

op aanvraag 08:30 – 15:30 als er geen evenementen plaatsvinden
Kungsholmen, Stadshusbron
Gamla stan, Stortorget