4 u
Duur
Jan – Dec
Datum

Ben je voor de eerste keer in Stockholm dan is deze combinatie van bus met het bezoek aan het oorlogsschip Vasa en het prachtige stadhuis de perfecte manier om op een korte tijd een overblik van de stad te krijgen en het BESTE van Stockholm te bezoeken. We rijden van eiland to eiland, en op een ludieke manier krijgen we de geschiedenis over Stockholm, van vroeger en nu voorgeschoteld! We stoppen geregeld om wat frisse lucht te scheppen, de benen even te strekken maar vooral ook om iedereen de tijd te geven om mooie foto’s te nemen, en herinneringen vast te leggen .

Tijdens de rondrit verkennen we ook het groene eiland Djurgården. Hier bezoeken we dan het wereldvermaarde Vasamuseum, Vasa: van flop tot top
De Vasa is een enorm en mooi versierd oorlogsschip dat werd gebouwd in opdracht van koning Gustav Adolf die heerste tijdens de 17de eeuw toen Zweden een enorm imperium was en de hele Oostzeehandel controleerde. Het gigantische pronkstuk van de Zweedse vloot begon zijn tocht zondag 10 augustus 1628 . Stralend weer, kanonnensalvo´s, uitwuivende stadsbewoners – de verwachtingen lagen hoog. De Vasa, waar meer dan 2 jaar meer dan 200 mensen hadden aan gewerkt kapseizde na nog geen 20 minuten en na amper 1300 meter zonk het naar de bodem van de zee. Een flop in de Zweedse geschiedenis is nu één van de topbezienswaardigheden in de wereld.

Na het bezoek aan dit fantastische museum verkennen we nog meer het oostelijke gedeelte van de stad med ondermeer Diplomatstaden en rijden we naar het 2de grootste eiland Kungsholmen en bezoeken het stadhuis, de architectonische parel van de stad.

Zelden is het stadhuis één van de eerste dingen die je bezoekt als je voor de eerste keer een stad verkent. Het stadhuis van Stockholm is definitief een uitzondering op de regel. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Deze architectonische parel, gebouwd uit 8 miljoen bakstenen is al zeer fotogeniek vanuit de binnentuin en grenst aan de oever van het Mälarmeer.
Verken samen met mij de spectaculaire Raadzaal, de schitterend versierde zalen, de Blauwe en Gouden Zaal met zijn 18 miljoen mozaïekstukjes die de geschiedenis van Zweden weerspiegelen. Hier vindt jaarlijks op 10 december het wereldbefaamde Nobelbanket en feest plaats. 1300 genodigden genieten dan van een tot op het allerlaatste moment geheimgehouden diner. De afwas na dit feestje duurt zo een 25 dagen!
Wisten jullie dat je voor het luttele bedrag van 500 sek hier in het huwelijksbootje kan treden? Onder ons gezegd en niet gezwegen is deze ceremonie voltooid in een paar minuten. Maar toch?! Vergeet wel niet op tijd te boeken want de wachtlijst is lang.

Na het bezoek aan dit ´nobele´stadhuis ´sluiten we af en rijden naar de bestemming van jullie keuze .

 

4u
ervaren lokale gids : 2320 sek (max 29 personen)

+ bus 4690 sek ( max 29 personen)

+ Vasamuseet 130 sek per person
kinderen en jongeren tom 18 jaar gratis

+ Stadhuis 110 sek per person
kinderen 0-11 jaar : gratis
jongeren 12-19 jaar : 50 sek per persoon
65+ : 90 sek

op aanvraag 08:30 – 15:30
op afspraak , city binnen de tolgrens
op afspraak , city binnen de tolgrens