3 u
Duur
Jan – Dec
Datum

Ben je voor de eerste keer in Stockholm? Dan is deze combinatie van bus met een bezoek aan het schitterende stadhuis de perfecte manier om op een korte tijd een overblik van de stad te krijgen. We rijden van eiland to eiland, en op een ludieke manier krijgen we de geschiedenis over Stockholm, van vroeger en nu voorgeschoteld! We stoppen geregeld om wat frisse lucht te scheppen, de benen even te strekken maar vooral ook om iedereen de tijd te geven om mooie foto’s te nemen, en herinneringen vast te leggen.

Tijdens de rondrit verkennen we ook het eiland 2de grootste eiland Kungsholmen gelegen aan de oevers van het Mälarmeer. Hier bezoeken we dan het schitterende stadhuis, een architectonsiche parel .

Zelden is het stadhuis één van de eerste dingen die je bezoekt als je voor de eerste keer een stad verkent. Het stadhuis van Stockholm is definitief een uitzondering op de regel. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen! Deze architectonische parel, gebouwd uit 8 miljoen bakstenen is al zeer fotogeniek vanuit de binnentuin en grenst aan de oever van het Mälarmeer.
Verken samen met mij de spectaculaire Raadzaal, de schitterend versierde zalen, de Blauwe en Gouden Zaal met zijn 18 miljoen mozaïekstukjes die de geschiedenis van Zweden weerspiegelen. Hier vindt jaarlijks op 10 december het wereldbefaamde Nobelbanket en feest plaats. 1300 genodigden genieten dan van een tot op het allerlaatste moment geheimgehouden diner. De afwas na dit feestje duurt zo een 25 dagen!
Wisten jullie dat je voor het luttele bedrag van 500 sek hier in het huwelijksbootje kan treden? Onder ons gezegd en niet gezwegen is deze ceremonie voltooid in een paar minuten. Maar toch?! Vergeet wel niet op tijd te boeken want de wachtlijst is lang.

Na het bezoek aan dit ´nobele´stadhuis ´ verkennen we nog meer het zuidelijke gedeelte van de stad en blikken we over de inham van de Oostzee vooraleer we terugrijden naar de bestemming van jullie keuze .

 

3u
ervaren lokale gids : 1740 sek (max 29 personen)

+ bus 3900 sek ( max 29 personen)
+ Stadhuis 110 sek per person
kinderen 0-11 jaar : gratis
jongeren 12-19 jaar : 50 sek per persoon

op aanvraag 08:30 – 15:30
op afspraak , city binnen de tolgrens
op afspraak , city binnen de tolgrens