The Swedish Number : bel met een willekeurige Zweed

Het lijkt wel een grap maar dit is het niet. Zweden heeft een telefoonnummer geopend waarmee mensen in contact kunnen komen met een willekeurige Zweed.
Bel je + 46 771 793 336 word je automatisch in contact gebracht met een van de vele inwoners van Zweden die zich hebben aangemeld als ambassadeur voor dit initiatief.

Het nummer is opengesteld door de nationale toeristenvereniging van Zweden, om wereldwijd interesse in Zweden te wekken. Het land is immers veel meer dan enkel Pippi Langkous, IKEA, ABBA en H&M en dat kunnen inwoners van Zweden het beste zelf vertellen. De Zweed die je aan de lijn krijgt kan je over alles vragen stellen.

Bellen vanuit België of Nederland
De speciale telefoonlijn is wereldwijd te bereiken via +46 771 793 336 en kost hetzelfde als een normaal internationaal telefoongesprek. Voor enkele landen zijn enkele speciale telefoonnummers geopend die het mogelijk maken aan lokaal tarief in contact te komen met een Zweed. Voor België is geen speciaal nummer, in Nederland bereik je ‘The Swedish Number’ door +31852085000 te bellen.